sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Uuteen kenttään liittyy aina paljon kysymyksiä

Tästäkö se väylä lähtee kolmen vuoden kuluttua?


Kävin torstaina tutustumassa uuteen kenttäprojektiin, mukana reissussa oli kuvassa maisemaa ihaileva LP Tilander.


Projekti on alussa. Toistaiseksi on vain parin ihmisen visio, että tässäpä mainio paikka golf-kentälle. Mainio monesta syystä: piristysruiske lähialueelle, ei muita kenttiä lähellä, vaihteleva maasto, joka mahdollistaa mielenkiintoisen kentän.

Matkan tarkoituksena oli arvioida alueen sopivuutta. Vastattavia kysymyksiä on paljon.

Onko alue riittävän iso? Onko korkeuseroja liikaakin, saako alueelle reititettyä kentän joka on miellyttyvä kävellä läpi? Onko hehtaareja niin paljon, että jyrkimmät rinteet voidaan välttää?

Paljonko maata tulee siirtää, jotta lopputulos olisi hyvä? Esimerkiksi, jos kuvan kohdalle backtee rakennetaan, niin paljonko edestä pitää leikata, jotta avaus ei olisi sokko?

Miten maaperä yleensä soveltuu rakentamiseen? Onko jalkojen alla hiekkaa vai savea? Piileskeleekö pinnan alla kalliota?

Maaperään vielä liittyen, miten kuivatus? Vanhan kliseen mukaan suunnittelun kolme tärkeää asiaa ovat drainage, drainage ja drainage.

Löytyykö alueelta tarvittavia materiaaleja kuten hiekkaa ja soraa? Jos ei, niin kuinka kaukaa niitä täytyy tuoda?

Entä ympäristökysymykset? Onko alueella suojeltavia puita, kasveja, tai eläimiä? Voiko kenttä olla ympäristöystävällinen?

Löytyykö alueelta mitään ainutlaatuista jota voidaan hyödyntää reitityksessä? Hienoja näkymiä on, miten ne saadaan esiteltyä? Ja tuo vanha muuri, voidaanko sitä jotenkin hyödyntää?

Minne klubitalo? Jos klubi on tuossa, niin mistä kenttä lähtee? Ja mihin päätyy? Ja voi hemmetti, mihin se range nyt mahtuu?

Entä minkälainen on lupa prosessi? Ja kuinka tulevat paikalliset suhtautumaan rakennusvaihessa? Kentän rakentaminen on nimittäin harvinaisen ruman näköistä touhua.

Minkälainen kenttä halutaan? Miten se kannattaa rakentaa? Mitä se tulee maksamaan? Miten se tullaan rahoittamaan?

Milloin päästään pelaamaan?

Illalla nautimme porukalla hyvin ansaitut oluet. Samalla totesimme, että torstai on toivoa täynnä.

Ei kommentteja :