maanantai 10. joulukuuta 2007

Johtajan hcp tippui samalla kun firma menetti 100 miljoonaa per päivä

Viikonloppuna silmiini osui seuraava uutinen: USGA to limit handicap details (USA Today 7.12). Usa:n golfliitto on ylläpitänyt tasoitusjärjestelmäänsä netissä siten, että kuka vaan voi nähdä kenen tahansa tasoituksen lisäksi myös tämän kierrostulokset, pelipäivät ja pelatut kentät. Käytäntö muuttuu ensi vuoden alusta, esillä jäävät vain pelaajan tasoitus ja tulokset viimeisen kuukauden ajalta.

USGA:n kokema tarve muuttaa järjestelmää lähti siitä, että eräs innokas bloggaaja oli selvittänyt Merril Lynchin CEO Stan O'Nealin loppukesän tekemisiä. Samalla ajanjaksolla firma menetti rahaa tahtiin 100 miljoonaa dollaria per päivä. Tuolloin kuudessa viikossa O'Neal pelasi 20 kierrosta neljällä eri kentällä. Eikä aivan huonosti, sillä miehen tasoitus tippui kympistä singeliin (10.2 > 9.1).

Mitä mahtoi O'Neal ajatella pelatessaan, ehkä peli kulki koska huonot lyönnit eivät tuntuneet niin vakavilta? Ja voiko miestä syyttää golfin pelaamisesta vaikeina aikoina? Kuka ei koskaan ole halunnut töitä paeta heittäköön ensimmäisen topflaitin.

Syksyllä kenkää kuitenkin tuli. Aktiivinen golfaaminen kriisiaikana oli monien mielestä sopimatonta. Komeilihan pelattujen kenttienkin listalla Long Islandilla sijaitseva moninkertainen US Open näyttämö Shinecock Hills. Ylimielistä ja harkitsematonta käytöstä miljoonapalkkaa nauttivalta eliitin edustajalta.

Suomessa usein puhutaan, että golfista pitäisi saada karistettua elitistinen leima. Ihan saman ongelman kanssa painii amerikankin golf. Kaikista halvoista kunnallisista kentistä, kaikista hyvistä hankkeista tuoda golfia erilaisia taustoja omaavien lasten ulottuville, jopa Tigerin tummasta hipiästä huolimatta, golfilla amerikassa on kuitenkin tuo elitistinen leima. Näin se on, tiedän sen yli kymmenen vuotta jenkeissä asuneena.

Eilen päättyi muuten samaisen Merril Lynchin sponsaama Shootout. ''Silly Season'' kisa jos mikä, joukkue Calcavecchia/Austin löi viimeisen reiän ratkaisussa isännän roolissa toimineen Greg Normanin ja Bubba Watsonin. Voittajille rahaa palkinnoksi 700.000 USD.

Ei kommentteja :