maanantai 6. lokakuuta 2008

Hyvä vesieste (Pielis-Golfin 5. reikä)

Golfin perusajatuksen mukaan palloa pelataan sieltä missä se on. Vesiesteet sotivat tätä ajatusta vastaan ja eivät siten ole esteistä parhaita.


Kuitenkin, kun hyvä luonnollinen vesi on tarjolla, niin pitäähän kentän sitä hyväkseen käyttää. Pebble Beach ei olisi mitään ilman Tyyntä valtamerta, eikä Pielis-Golf olisi mitään ilman Pielistä.

Okei, ei Pielis-Golfia voi verrata Pebble Beachiin, eikä Pielistä valtamereen. Mutta suomen viidenneksi suurin järvi on komea ja Nurmeksen kentällä on viisi hyvää reikää jotka hyödyntävät sitä.

Kentän ensimmäiset kolme reikää ovat nopeasti unohdettavia. Myös pitkä 4. reikä on tylsä, mutta se tarjoaa kauniin taustan omaavan griinin. Siitä eteenpäin Pielinen on läsnä lähes joka lyönnissä ja jokaiselta reiältä löytyy luonnetta.

Parhaat vesiesteet ovat sellaisia jotka pelaaja voi halutessa kiertää, mutta samalla tarjoavat selkeän hyödyn onnistuneesta ylityksestä. Tästä Pieli-Golfin 470 metriä pitkä viides reikä on oiva esimerkki. Suurin osa golfareista kiertää järven suosiolla, hyvälle klubipelaajalle se pitäisi tällä parvitosella onnistua kolmella huolellisesti pelatulla lyönnillä.
Minulle Nurmeksessa pelatun kierroksen kohokohta on yrittää lyödä tuossa toista päälle. Matka linnuntietä griinille ei välttämättä päätä huimaa, viimekesän kierroksilla (joista yksi oli seuran 20v. juhlakisassa) löin tuota sekä puuvitosella että neloshybridillä.
Vaikeaksi lyönnin tekee väylätasoa korkeammalla sijaitseva griini, kaukaa lyödyt pallot tulevat kovaa alas ja karkaavat helposti myös takana vaanivaan Pieliseen. Lisäksi griini on kallellaan vasemmalta oikealle, jolloin järven yli tulleet pallot laskeutuvat alamäkeen. Turvallisesti järven kiertäneellä golfarilla ei samaa ongelmaa ole, griini on hänen pelisuunnasta enemmän vastaanottava.
Jos hyvä reikä on sitä, että se tarjoaa vaihtoehtoja ja mielenkiintoisia lyöntejä, niin silloin Pielis-Golfin 5. reikä on hyvä.
Myös Nurmeksessa puhutaan kentän laajentamisesta 18 reikäiseksi. Sitä varten on riittävästi maata tarjolla, joten jo olemassa olevat Kurosen suunnittelemat 9 reikää pysyisivät ennallaan.
Toivottavasti Nurmeksessa jonain päivänä kierretään täyttä kenttää, mutta nytkin se on ehdottomasti pelaamisen arvoinen. Pitäkää se mielessä kun Pohjois-karjalassa ajelette. Älkää antako tielle näkyvien reikien hämätä, parhaat reiät löytyvät Pielisen puolelta.
Kuvasta kiitos Pielis-Golfin toiminnanjohtaja Juha Holopaiselle.


Ei kommentteja :