maanantai 21. tammikuuta 2008

Ivanin tytöt

Fort Lauderdalessa Floridassa pelattiin menneellä viikolla perinteinen Doherty Cup, joka on amatöörinaisten merkkittävimpiä kisoja. Kisaan ovat aiemmin osallistuneet mm. Natalie Gulbis, Paula Creamer, sekä Morgan Pressel.

Tämänkertaisen mestaruuden vei kuusitoistavuotias Isabelle Lendl. Finaalissa hän kaatoi amerikan naisten rankingin kolmatta sijaa pitävän Meghan Bolgerin.

Sitä ennen, semifinaalissa, Isabelle oli kukistanut vuotta vanhemman isosiskonsa Marikan, joka oli myös kilpailun puolustava mestari. Aiemmin, toisella kierroksella, Isabelle oli raivannut tieltään myös pikkusisko Danielan 14v.

Tytöt ovat ex-tennisässä Ivan Lendlin lapsia. (Katso edellisestä linkistä perhekuva ja paikallisen toimittajan juttu). Ivan hurahti golfiin 90-luvun alkupuolella. Muistan kuinka yhdessä Timo Rauhalan ja Mike Hebronin kanssa seurasimme hänen golftreenaamista tuolloin eräällä rangella Floridassa. Ivan on kokeillut siipiään pikkutourien kisoissa, sekä yrittänyt useampaan otteeseen karsia U.S. Openiin.

Lendlin sisarukset ovat oppilaina David Leadbetterin Junior Golf Academyssä. Tuo koulun ja golfin yhdistävä ''sisäoppilaitos'' sijaitsee Orlandon lähellä, siis samalla alueella kuin kuulu Nick Bollettierin tenniskoulu. Bollittierin jo 70-luvun lopulla perustettu akatemia antoi aikanaan mallin urheilun ja opiskelun yhdistävälle toiminnalle. Nykyään kummatkin kuuluvat samaan yritysryppääseen.

Ivan ei toimi tyttöjen varsinaisena valmentajana, mutta hän osallistuu aktiivisesti heidän golftekemisiin. Tytöt kertovat, että Ivan on varsin vaativa, mutta ''terveellä'' tavalla. Isän rakkaus heitä kohtaan ei ole tuloksista kiinni. Ivan suuttuu vain jos hänen mielestään tytöt eivät yritä parastaan.

Ivan ja tyttärien suhteesta tulee väistämättä mieleen Tiger ja hänen edesmennyt papa Earl.

Ei kommentteja :