tiistai 4. marraskuuta 2008

Maailma muuttuu

Maailma muuttuu, se on väistämätöntä. Enkä mieti parhaillaan jenkeissä käynnissä olevia presidentin vaaleja.

Sen sijaan muutoksesta kertoo Essexissä sijaitsevan Frinton Golf Clubin viimeaikaiset tapahtumat. Kuusi vuotta sitten, vaivaiset 107 vuotta kentän perustamisen jälkeen, jäsenten äänestystulos avasi klubibaarin ovet naisille. Samalla he saivan luvan startata lauantaikierrokselle ennen kello kymmentä.

Tänä kesänä mentiin vielä pitemmälle. 113 vuotta vanha sääntö, joka vaati miehiä pitämään polvitaipeisiin asti ylettyviä sukkia shortsien kanssa, kumottiin. Nyt hyväksytään lyhyet sporttisukat, kunhan ne ovat valkoiset ja peittävät nilkat.

Mieltymys valkoisiin sukkiin shortsien kera vaivaa muuallakin kuin englannissa. Muutama vuosi sitten meillä oli sukkien värin johdosta vaikeuksia päästä La Mangassa pelaamaan. Ryhmämme arvokkain herrasmies oli pukeutunut normaaliin lämpimän sään peliasuunsa. Shortsien lisäksi siihen kuuluivat keltaiset puolipitkät sukat ja samanvärinen golfpaita.

Ongelma oli se, että La Mangan säännöt vaativat shortsien kanssa käytettävän vain valkoisia nilkkaan asti ylettyviä sukkia. Onneksi järki lopulta voitti ja startteri heltyi kun sai kuulla kyseisen kostuumin olleen miehen peliasu jo parikymmentä vuotta.

Tarkistin La Mangan nykyiset säännöt. Muutosta on tapahtunut sielläkin. Lyhyiden sukkien tulee vielä olla valkoiset, mutta pitemmät ovat nyt sallitut ja värilläkään ei ole väliä. Kunhan ovat yksiväriset.

Ei kommentteja :