maanantai 5. marraskuuta 2007

Talin 6. tee

Alla olevassa kuvassa on Talin 6. tee. Suosikki paikkojani junnuvuosilta, sillä mikä nyt voisi olla hienompaa kun draivin lyöminen ylhäältä alas.

Posted by Picasa


Vaan eipä enää. Yksinkertainen asia häiritsee, tee on kallellaan väärään suuntaan. Poikkeuksetta ylhäällä olevat teet tulisi kallistaa eteen päin. Siis siten, että pelaaja lyö pienessä alamäesssä. Vastalauseille sanon, hei haloo, pallohan on tiiattu. Kyllä se ilmaan nousee.

Teepaikat rakennetaan aina pienellä kaadolla jotta vesi ei niillä seisoisi. Valitettavan usein suomessa on ollut tapana rakentaa niin, että etureuna on ylhäällä. Tuolla etureunalla on ikävä taipumus peittää näkymä väylälle.

Mutta ei se mitään. Isompi ongelma Talin kutosella on väylän vasemmalla puolella sijaitseva range. Vaaran paikka, hukki päätyy sinne helposti. Kaikki pidempään pelanneet tietävät kokemuksesta, että ylämäessä jalat hyytyvät, paino jää taakse ja lapa sulkeutuu ennenaikaisesti. Kuinka paljon turvallisempi paikka tuo olisikaan jos tee olisi kallellaan eteenpäin? Ja lisäksi vielä rahtusen oikealle.

Tiedän, että tuolle etureunalle ei Talissa voi mitään tehdä. Siinä on kallio heti vastassa. Mutta olisikohan takareuna järkevästi nostettavissa? Harkinnan paikka jollekin. Täysin turvalliseksi paikkaa ei saa, mutta yksikin estetty hukki olisi askel oikeaan suuntaan.

Ei kommentteja :