torstai 28. helmikuuta 2008

Kuinka pitkälle jatkuu Tigerin putki?

Tiger on voittanut kuusi kisaa putkeen, neljä niistä PGA Tourilla. Viimeisestä yhdeksästä pelaamastaan hän on voittanut kahdeksan ja ollut kerran toinen.

World Ranking pisteissä Tigerin (21.24 pistettä) ylivoima on selvempi kuin koskaan. Pisteissä mitattuna välimatkaa rankingin toisena majailevaan Mickelsoniin (10.12) on enemmäm kuin Philistä listan 998. sijaa pitävään Panu Kylliäiseen (o.15).

Byron Nelson voitti 1945 mahtavat 11 kisaa peräkkäin. Tigerin tulevasta kisaohjelmasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta se voisi mennä näin:

-Arnold Palmer Invitational joka pelataan Bay Hillin kentällä Orlandossa 13.-16.3. Tiger voitti kisan neljästi putkeen 2000-2003.

-World Tour Championship 20.-23.3. Doralissa, missä Tiger on voittanut kolme edellistä pelaamaansa kisaa.

-Masters 10.-13.4. Augustassa Tiger on voittanut neljästi.

-Wachovia Championship 1.-4.5. North Carolinassa. Tiger on puolustava mestari.

-Players Championship, TPC Sawgrass 8.-11.5. Viidenneksi majoriksi kutsutussa kisassa Tiger ei ole ollut parhaimmillaan. Voittoja on kuitenkin yksi vuodelta 2001.

-Memorial, Muirfield Village, Ohio 29.5.-1.6. Tiger voitti ''Nicklauksen'' kisan kolmesti putkeen vuosina 99-01.

Jos Tiger onnistuisi nämä kisat voittamaan jollain ihmeellä (niin ihme sopii tähän vaikka Tigerista puhutaankin), olisi hänellä kymmenen peräkkäistä PGA Tour voittoa ja yhdestoista kisa olisi:

-U.S. Open, Torrey Pines, San Diego 12-15.6. Tiger on voittanut viisi viimeisestä kuudesta pelaamastaan kisasta kyseisellä kentällä.

Mitkä ovat mahdollisuudet, että Tiger tulee U.S.Openiin allaan kymmenen peräkkäistä PGA Tour voittoa. Kuvitelkaa sitä hehkutusta, jos Tigerilla olisi mahdollisuus sivuta Nelsonin ennätystä majorissa, kentällä jolla hän on ollut liki voittamaton viime vuosina. Pystyisikö San Diegon oma poika Mickelson, joka on kahdesti voittanut samaisella kentällä, pistämään kampoihin?

Mutta ikinä ei tiedä mitä tulee tapahtumaan, siksihän näitä kisoja ylipäätään pelataan. Viime keväänä Tigerilla oli elämässään vaikea vaihe, se näkyi hänen sijoituksissaan (mm. Bay Hillissä 22. sija ja Sawgrassissa 37. sija). Jos ette vielä ole, niin lukekaa uuden Golf Digestin (1/2008) juttu Ainutlaatuinen vuosi -Tiger kääntää vaikeudet voitoksi. Harvinaisen hyvä tarina siitä kuinka Tigerkin on ''vain'' ihminen.

Ei kommentteja :