perjantai 7. maaliskuuta 2008

Tiger muuttaa maailmaa?

Earl Woodsilla oli tapana ladella melkoista tekstiä poikansa kyvyistä muuttaa historian kulkua. Yli kymmenen vuotta sitten hän kertoi meille, että Tiger tulee vaikuttamaan ihmiskunnan tulevaisuuteen enemmän kuin kukaan koskaan. Earl julisti Tigerin vaikutusvallan ulottuvan ei vain ihmisiin, vaan myös valtioihin.

Muistan ajatelleeni, että Vietnamissa taistelleella eversti evp:llä ei ollut enää kaikki kotona.

Käsitykseni Earlistä parani sitä mukaan kun Tiger voitti kisoja. Pöhköt lausahdukset unohtuivat, mutta nyt tunnettu toimittaja Michael Bamberger nostaa ne taas esiin. Bamberger näkee aiheelliseksi pohtia, josko Tiger on tasoittanut tietä Barack Obaman menestykselle USA:n vaalikampanjassa. Onko aina asiallisesti käyttäytyvä Tiger auttanut ihmisiä pääsemään rotukysymyksen yli? Tiger esiintyy julkisuudessa niin fiksusti, ja niin paljon, ettei kukaan enää ensimmäiseksi ajattele hänen ihonväriään. Tiger on vuosikymmenessä käynyt tutuksi ja turvalliseksi, nyt Obamalle on käymässä sama hyvin nopeaan tahtiin.

Earlillä tosin oli varmaan jotain paljon komeampaa mielessä, kuin maailman muuttaminen hyvällä käytöksellä ja turvallisella olemuksella.

Ketä Tiger kannattaa tulevaksi presidentiksi on kokonaan toinen tarina. Tiger on välttänyt poliittisia kannanottoja sen verran johdonmukaisesti, että kukaan ehdokkaista ei ole suoraan hänen tukeaan pyytänyt. Kannattaako Tiger Obamaa, vai Hillaryä (jonka miehen kanssa hän on avannut mm. yhden TW Learning Centerin), vaiko ehkä Vietnamin sodan veteraani McCainiä?

Tätä tuskin saamme koskaan tietää.

Ei kommentteja :