maanantai 11. elokuuta 2008

Dudley Hart kävi Kytäjällä

Olen tänä kesänä pelannut kaksi täyttä kierrosta NW-kentällä. Siis sillä jota uudeksi kutsutaan.

Ensimmäinen kierros oli Näppiksen kanssa ja toinen tuli muutamaa päivää myöhemmin PGA Touria pelaavan Dudley Hartin kanssa. Kummatkin ikimuistettavia kierroksia.

Näppiksestä juttua on riittänyt joten kerrotaan meidän kierroksesta vain, että mukana pelannut Kytäjä Golfin kapteeni Niko Helin pelasi loistavasti - ei bogeyja, neljä birdietä, yhteensä 68. Keltainen tee, mutta silti hienosti. Itsekin pelasin bogittoman 70 lyönnin rundin, uskokaa vaan.

Tällä viikolla Scandinavian Mastersia pelaava Hart vietti viime viikon Suomessa ystäviensä luona. Jotakin kautta hän saapui Kytäjälle ja kävimme kuvan joukolla kiertämässä (vasemmalta Nordic liigaa pelaava Juha-Pekka Peltomäki, Vuosaaressa opettava Jyry-Jussi Peltomäki, Dudley ja minä).

Buffalossa asuva ja juuri 40v. täyttänyt Dudley siirtyi ammattilaiseksi 1990, samana vuonna kuin minäkin. Erona se, että Dudley pelasi itsensä saman tien karsintojen kautta Tourille ja on pysynyt siellä siitä lähtien. Tilastoissa on yli 450 starttia kahdella voitolla, rahaa on kertynyt reilut 11 miljoonaa taalaa.

Viime kaudesta Dudleylla jäi puolet pelaamatta vaimon sairastumisen vuoksi. Tänä vuonna asiat ovat paremmin ja pelit ovat kulkeneet mukavasti, neljä kertaa kymmenen joukkoon sijoittunut Dudley on rahalistalla sijalla 67.

Dudleyn kotiseudulla golfkausi on samanmittainen kuin meilläkin. Ei ihme että hän aikanaan hakeutui pelaamaan yliopistogolfia Floridaan. Dudley isä on klubipro ja ainoa opettaja/valmentaja joka hänellä on ollut. Opiskeluaikana kuuluun Leadbetteriin oli jotain kontaktia, mutta homma oli liian teknistä ja loppui lyhyeen.

Golfia on siis opittua perinteisellä menetelmällä, lyömällä palloja ja pelaamalla. Aina Yhdysvalloissa ikäluokkansa parhaimpiin kuulunut Dudley järkeili, että jos lyö palloa riittävän hyvin niin lähipeliä ei tarvitse. Mutta kun yliopistopelit eivät alkuun sujuneet toivotulla tavalla, treeneihin oli pakko ottaa chipit ja pitchitkin.

Dudleyn tämän kauden tilastot kertovat hänen olevan keskimääräistä parempi kahdella osa-alueella. Ne ovat griiniosumat ja putit per kierros. Sehän riittää, silloin ei haittaa sekään, että on draiverilla keskiarvoa sekä lyhyempi että vinompi.

Dudley oli sen verran mukava kaveri, että täytyy kannustaa häntä tällä viikolla ja jatkossakin. Ja puhetta oli, että Dudley tulisi joku päivä takaisin pelaamaan SE kentänkin. Ehkä sekin joskus toteutuu.

Ei kommentteja :