maanantai 27. elokuuta 2007

K.J. Choi haluaa auttaa maailman lapsia

USPGA Tour kauden huipennus on paraikaa pelattava FedEx Cup. Ensimmäinen neljästä ''play off'' kisasta oli viime viikonlopun Barclays. Steve Strickerin voitto oli hänen ensimmäisensä Tourilla 11. vuoteen.

FedEx pisteitä on kerätty koko kausi, mutta nyt viikottain osa pelaajista karsiutuu. Viime viikolla pelaajia oli 144, ensi viikolla 120, sitä seuraavalla 70 ja kauden päättävässä Tour Championship kisassa enää 30.

FedEx Cupin voittajalle on palkintona hulppeat 10 miljoonaa dollaria.

Stricker siirtyi Cupin kärkeen. Loistavan kauden pelannut K.J. Choi on tällä hetkellä toisella sijalla. Väliviikon pitänyt Tiger tippui johtopaikalta viidenneksi.

Choi voitti aiemmin kesällä Tigerin ja Nicklauksen isännöimät kisat. Toissa viikolla Choi kertoi lahjoittavansa koko 10 miljoonaa hyväntekeväisyyteen jos voitto tulee. Choi sanoi haluavansa auttaa maailman lapsia. Ajatus siitä mitä kaikkea hyvää voisi tehdä motivoi häntä menestymään.

Raha olisi hyvä pesämuna esimerkiksi oman säätiön perustamiseen. Sellainenhan Tigerillakin on.

Ajatus on hieno, vaikka Choin lomapakko lienee ''kunnossa'' joka tapauksessa loppuelämän. Toivottavasti K.J. oli asiaa etukäteen kunnolla miettinyt, eikä vain lipsauttanut keskeneräisiä ajatuksia haastattelussa. Korealainenhan puhuu medialle yhä tulkin välityksellä.

PGA Tour promoaa itseään kertomalla kuinka monta miljoonaa se kerää hyvään tarkoitukseen vuosittain. Enemmän kuin mikään muu ammattilaisliiga. Mitä tästä sitten pitäisi ajatella? Että verotus on jenkeissä ihan pielessä ja Tour samalla markkinoi itseään. Vai että pelaajilta löytyy aitoa hyvää tahtoa?

Täällä ainakin kannustetaan Choita seuraavat kolme viikkoa.

Ei kommentteja :