maanantai 9. kesäkuuta 2008

Kuinka pelaa klubigolfari US Open kentällä?

Viime vuoden kisan jälkimainingeissa Tiger totesi, että kymppitasoituksella pelaavan ei ole mitään mahdollisuutta alittaa sataa US Open kentällä. Siis, että tavalliset golfarit eivät ymmärrä kuinka vaikeita majoreihin viritetyt kentät ovat, tai että kuinka hyviä tour-pelaajat ovat.

PGA Tourin slogan kuuluu These guys are good! Markkinointilause, mutta totta.

Monesti on keskusteltu siitä montako lyöntiä klubigolfari häviää Tiikerille per kierros. Itse arvioisin 10 hcp kaverin häviävän noin 25 lyöntiä kisakentällä. Saattaa kuulostaa paljolta, mutta Tigerin tasoitukseksi on joskus laskettu lukema +9.


Golf Digest haistoi tässä hyvän tarinan ja päätti testata asian. Etsinnät sopivan koekaniinin löytämiseksi aloitettiin, hakemuksia tuli yli viisikymmentätuhatta. Niiden joukosta valittiin kourallinen finalisteja joista yleisö äänesti voittajan.


Olosuhteiden tuli vastata US Openia, siksi kierros pelattiin kisaa edeltävänä viikonloppuna. Ryhmään otettiin julkkiksia jotka houkuttelisivat yleisöä paikalle. Paikalle hankittiin myös USGA tuomari valvomaan peliä ja televisiokamerat ikuistamaan tapahtuman.


Äänestäjät valitsivat keuhkosyöpää sairastavan, mutta tupakoimattoman 39-vuotiaan John Atkinksonin. Atkinson otti kierrokseen valmistautumiseen tosissaan. Pro piti hänelle tunteja sateen sattuessa kotona. Totutellakseen yleisöön hän kutsui viitisenkymmentä tuttuaan seuraamaan harjoituskierrosta. Lisäksi, tunnettu urheilupsykologi Bob Rotella toimi Atkinsonin caddiena.


Kierrosta seurasi yli kolmetuhatta ihmistä. Mukana pelasivat Dallas Cowboysien pelinrakentaja Tony Rome (hcp 2.2), aamutv:n ankkuri Matt Lauer (hcp 6.2) , sekä poppari Justin Timberlake (hcp 6.0). Kaikki tottuneita esiintyjiä.


Butch Harmon toimi Romon mailapoikana ja Greg Norman Lauerin caddiena.


Isoja amaöörikisoja kokenut Romo oli joukon paras, lopputulos 84. Myös Timberlake alitti sadan parilla lyönnillä, Matt Lauerin lopputulos oli tasan sata.


Atkinsonilla ei ollut mahdollisuuksia. Hänen kaverit kommentoivat kierroksen jälkeen, että parempi niin, sillä ilman tulospaineita Atkinsonin oli helpompi nauttia tilanteesta. Lopputulos oli 114. Varovaisella taktiikalla (avaukset hybrideillä) pelannut Atkinson aloitti hyvin neljällä peräkkäisellä bogilla, mutta sitten homma karkasi käsistä. Korttiin ei tullut loppujen lopuksi par tuloksia ollenkaan.

Koko ryhmä ei tehnyt yhtään birdieä. Pisin upotettu putti oli noin seitsemän metriä pitkä. Raffit olivat odotetun hankalia, vahva Romokaan ei viimeisellä reiällä päässyt kymmentä metriä enempää eteenpäin edes sandwedgellä.

Täällä NBC näyttää tapahtumasta tunnin koosteen sunnuntaina ennen varsinaista kisalähetystä.

Ei kommentteja :